,

Συνέντευξη τύπου του συλλόγου καλών τεχνών Πάτρας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ»

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΛΑΤΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ

Σήμερα Τετάρτη, 9 Γενάρη και ώρα 11η πρωινή, ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και οι φορείς που συνδιοργανώνουν και στηρίζουν το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ ΑΧΑΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΤΡΓΩΝ «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» έδωσε συνέντευξη τύπου στο Ξενοδοχείο «Βυζαντινό» με σκοπό να γίνει ευρύτερα γνωστό και στο κοινό της Πάτρας η σπουδαιότητα και σημαντικότητα των στόχων του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ .

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Θεόδωρος Μαλλιάς τόνισε την σημαντικότητα του Φεστιβάλ κυρίως για τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και επεξήγησε τους στόχους αυτούς οι οποίοι επικεντρώνονται στην:

α)η αποδοχή και στήριξη της ιστορικής διακήρυξης από φορείς και τοπικά όργανα της Πόλης μας και της Περιφέρειας για την ανάδειξη από την UNESCO του Ολυμπιακού ύμνου του συμπολίτη μας Κωστή Παλαμά, ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Μία αποδοχή η οποία απομένει να κατανοηθεί και από την πόλη μας αφού έχει γίνει ήδη και εγγράφως από σημαντικούς φορείς της χώρας μας όπως:

η Ακαδημία Αθηνών, η ΚΕΔΕ(Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) ο Σύλλογος Ολυμπιονικών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού τύπου, η Κεντρική Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο όμιλος της UNESCO για τις Τέχνες και την Επιστήμη, ο Σύλλογος Πατρέων Πρωτευούσης, η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος, η Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθήνας, Δήμοι Αθηνών και πολλοί άλλοι φορείς.

β) Την καλλιέργεια και διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας και του ποιητικού έργου του συμπολίτη μας ποιητή Κωστή Παλαμά

γ) Την Διεθνή προβολή της Πάτρας ως Πόλη του Ολυμπιακού ύμνου

δ)Την ανάδειξη και στήριξη του καλλιτεχνικού δυναμικού της Αχαΐας

Παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν σχετικά με τους σκοπούς του Συλλόγου «Κωστής Παλαμάς» οι: Πρόεδρος του Πολιτιστικού φορέα «Μαρσύας» κα. Γιάχου Γεωργία, η εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κα. Κοτσανά Βασιλική, η Πρόεδρος Νέων Καλλιτεχνών, κα Έφι Αναλυτή, η Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πάτρας «Δανιηλίς» κα.Μοσχονά Γεωργία, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κος.Αρταβάνης Κωνσταντίνος και η καλλιτέχνης Κατσαίτη Δώρα.

Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην υλοποίηση των στόχων αυτών εάν θέλουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε τον ανεκτίμητο και ανεπανάληπτο Πολιτισμό μας.