Αλεξανδρίδης Μαρίνος

Ασχολείται με την Αγιογραφία, ενώ έχει φιλοτεχνήσει επίσης μεγάλο αριθμό ξυλόγλυπτων εικόνων καθώς και γκραβούρες.

  • Τέχνη: Αγιογραφία
  • Είδος: –
  • Website: –

Πληροφορίες

Βιογραφικό

Ο Αλεξανδρίδης  Μαρίνος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1926.

Σε ηλικία επτά ετών η οικογενειά του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Πόλη και να καταφύγει στην Ελλάδα όπου και είδε τον πατέρα του για πρώτη φορά ο οποίος ήταν φυγάς επειδή δεν ήθελε να υπηρετήσει τον Τούρκικο στρατό σαν γνήσιος Ορθόδοξος Έλληνας το 1922.

Εγκαταστάθηκε το 1939 στην Πάτρα.

Ασχολείται με την Αγιογραφία κοντά στον φίλο του και δασκαλό του Γρηγόρη Παπαθεοδώρου.

Απομονώνετε στο εργαστηριό του όπου ζωγραφίζει, αγιογραφεί, κατασκευάζει ξυλόγλυπτες εικόνες, σκαλίζει ακόμα και πέτρες όπου στην συνέχεια τις αγιογραφεί.

Αναζητά ναυπηγικά σχέδια Ιστορικών καραβιών και κατασκευάζει το πρώτο του έργο στην Σάμο το 1940, παρακολουθώντας βάρκες στο Ναυπηγείο στο Τηγάνι Σάμου.

Το 1975 άρχιζε να κατασκευάζει ομοιώματα καραβιών με σχέδια που εξασφάλισε από το Ναυτικό Μουσείο της Μασσαλίας. Του παραχώρησαν τα σχέδια του Ιστορικού Τρικάταρτου Ιστιοφόρου «Ευγένειος Ευγενίδης» εν συνεχεία κατασκεύασε σε μακέτα ενός μέτρου  και παραχώρησε στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας όπου και τοποθετήθηκε με Α.Μ 2460 στην αίθουσα Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Επιπλέον Πληροφορίες

Είναι μέλος του Ναυτικού Μουσείου με Α.Μ 1617 από την 01/02/2006 και του έχει απονεμηθεί δίπλωμα σε αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς του στην διατήρηση και προβολή της Ναυτικής μας Ιστορίας.

Επίσης έχει φιλοτεχνήσει μεγάλο αριθμό ξυλόγλυπτων εικόνων καθώς και γκραβούρες.

Από το 1994 έχει αγιογραφήσει πληθώρα εικόνων μετά από προσωπική έγκριση του τότε Αρχιεπισκόπου Νικόδημου για την ικανοτητά του.

Άλλες αγιογραφήσεις στην Αγία Μαρίνα στα Σελά, Άγιος Θεόδωρος, Άγιος Νικόλαος και Άγιος Κωνσταντίνος στα Σελά και άλλους πολλούς Ναούς.

Τέλος εκτός των ευμενών σχολίων και διακρίσεων όπου αναγνωρίζεται η εργασία του στους παραπάνω τομείς αναγνωρίζεται και από την Μητρόπολη Πατρών και αναφέρεται το έργο μου και στις εκδόσεις της Τούλας-Ηλιάδου Μανιάτη στους γλύπτες και ξυλογλύπτες το 2003.

Ο Σύλλογος σε ειδική τελετή τίμησε το έργο του και του απένειμε τιμητική πλακέτα για την Πανελλήνια και Διεθνή αναγνώριση του καλλιτεχνικού του έργου.

Επικοινωνία
  • Τηλέφωνο:
  • email: