Μορφέσης Τάσος

Γόνος καλλιτεχνών, εικαστικών και ποιητών έχει επιδείξει στην μακρόχρονη επαγγελματική του καριέρα μια άρτια καλλιτεχνική δημιουργία η οποία έχει επιφέρει τα πλέον ευμενή σχόλια από ειδικούς της Τέχνης.

  • Τέχνη: Ζωγραφική
  • Είδος: –
  • Website: –

Πληροφορίες

Βιογραφικό

Ο Τάσος Γ, Μορφέσης γεννήθηκε στο Σύδνευ της Αυστραλίας.

Στο δημοτικό σχολείο διακρίνεται για το πρωτότυπο σχέδιο, καθώς απεικόνιζε ένα χιμπατζή σε δένδρο.

Την ίδια περίοδο σχεδίασε από φωτογραφία ανφάς την κάτοψη ενός Υπερωκεανίου.

Εργάσθηκε για μια δεκαετία στον αγιογράφο Μιχαήλ Ζωγράφο, από τον οποίο και έμαθε τη τέχνη της εκλησιαστικής ζωγραφικής . Το 1982 παίρνει δίπλωμα σχεδίου ζωγραφικής από την σχολή Κατενάλε.

Το 1984 παίρνει το πρώτο βραβείο Πατρινών καλλιτεχνών στο ξενοδοχείο Αστήρ Πάτρα. Από το 1979 μέχρι το 1984 συμμετέχει σε ομαδικές ζωγραφικής του φυσιολατρικού συνδέσμου Πατρών, Το 1992 μαθαίνει τις ιδιόμορφες τεχνικές της  Κινέζικης και Ιαπωνικής ζωγραφικής σε πάπυρο καλάμι και ριζόχαρτο από ταξίδι στην άπω Ανατολή . Το 1996 διδάσκει αγιογραφία σε πρόγραμμα της ΝΕΛΕ.

Ο Τάσσος Μορφέσης, γόνος καλλιτεχνών, εικαστικών και ποιητών έχει επιδείξει στην μακρόχρονη επαγγελματική του καριέρα μια άρτια καλλιτεχνική δημιουργία η οποία έχει επιφέρει τα πλέον ευμενή σχόλια από ειδικούς της Τέχνης.

Όλοι εμείς νοιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι που μας  τιμά με την συμμετοχή του ως μέλος του Συλλόγου και έχει επιδείξει πολλαπλώς τις κοινωνικές και φιλάνθρωπες ευαισθησίες του σε κάθε ανθρωπιστικό και καλλιτεχνικό κάλεσμα του Συλλόγου.

Έχει επίσης συμμετάσχει με έργο του στο Διεθνές υπο έκδοση δίγλωσσου  λευκώματος -βιβλίου με τίτλο » Ολυμπισμός-Ολυμπιακός -Ύμνος- Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο-Κωστής Παλαμάς» για να τιμήσουμε τον μεγάλο πνευματικό συμπολίτη μας και στιχουργό του Ολυμπιακού ύμνου, Κωστή Παλαμά».

Επιπλέον Πληροφορίες

Το 2003 κάνει έκθεση ζωγραφικής προς τιμή του καθηγητή Δημητρίου Λιαντίνη στη Σπάρτη , ενώ την ίδια χρονιά παίρνει το πρώτο βραβείο ζωγραφικής σε διαγωνισμό που έγινε στο Σύδνευ της Αυστραλίας  απο ART CLUB. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς θεματογραφίας (Αρχαία Ελληνική), είχε η ζωγραφική διακόσμηση σε παλαιό οίκημα στο NYNASHAMN της Στολχόμης. Την χρονιά 2009 δέχθηκε να ζωγραφίσει σειρά πορτρέτων της ξένης τραγουδίστριας Αmelian Britman.

Στο ενεργητικό του έχει 16 ομαδικές και 17 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει αναλάβει την Αγιογράφηση 12 Ιερών Ναών ομαδικών και ατομικών. Έχει αναλάβει την ζωγραφική διακόσμηση σε οικίες και καταστήματα καθώς και την ζωγραφική σκηνικών σε σχολεία.

Είναι μέλος του Συλλόγου Πατρινών Καλλιτεχνών εικαστικών Τεχνών. ‘Έχει ετοιμάσει τρεις ποιητικές συλλογές , καθώς και εργασία με θέμα «Η φιλοσοφία της Τέχνης στον 21ον αιώνα»

Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σήμερα ζει και εργάζεται στη Πάτρα ως Αγιογράφος –ζωγράφος

Επικοινωνία
  • Τηλέφωνο:
  • email: