Τσικαλάκη Μαρία

Όραμα και έμπνευση αντλώ από τον Leonardo, τον Bellini τον Veronnese και τον Tiepollo τον οποίο και θεωρώ τον υπέρτατο συμβολιστή.

Αγαπημένο μου έργο του «Ο θρίαμβος της Βενετίας»

  • Τέχνη: Ζωγραφική
  • Είδος: –
  • Website: –

Πληροφορίες

Βιογραφικό

Η Τσικαλάκι Μαρία γεννήθηκε στην Αθήνα και η ενασχολισή της με την ζωγραφική και η αγάπη της γι’ αυτήν ξεκίνησε στα προσχολικά της χρόνια.

Οι πρώτες ελεύθερες σπουδές στο εργαστήρι του Θόδωρου Δρόσου, παράλληλα με τα δύο τελευταία χρόνια στο Λύκειο, ήταν που μ’ έκαναν να ασχοληθώ με την ζωγραφική στα σοβαρά.

Έχοντας ως ιδανικό τον κλασικισμό, τους μεγάλους ζωγράφους της Αναγέννησης καθώς και εκείνους της Φλαμανδικής Σχολής, άρχισε να αναζητά τον τρόπο ή μάλλον τον άνθρωπο που θα μπορούσε να την μυήσει σε κάποια από τα μυστικά αυτών των μεγάλων δημιουργών.

Ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε και οι μήνες που δούλεψα δίπλα του, μου άνοιξαν καινούργιους ορίζοντες.

Θέλοντας να φτάσω ακόμη πιο πέρα, παρακολούθησα σεμινάρια ζωγραφικής στις ΗΠΑ στο California College of Arts.

Το επόμενο βήμα μου ατέλειωτες ώρες σε μερικές από τις μεγαλύτερες πινακοθήκες του κόσμου, προσπαθώντας με τις λίγο περισσότερο γνώσεις μου, να σπάσω τους κώδικες των μεγάλων δασκάλων και να κλέψω τα μυστικά τους.

Όραμα και έμπνευση αντλώ από τον Leonardo  τον Bellini τον   Veronnese και τον    Tiepollo τον οποίο και θεωρώ τον υπέρτατο συμβολιστή.

Αγαπημένο μου έργο του «Ο θρίαμβος της Βενετίας»

Επιπλέον Πληροφορίες

Πέραν από τις συμμετοχές μου σε εκθέσεις στην Πάτρα και την Αθήνα και δύο ατομικές στην Αράχωβα και την Πάτρα, η επαφή μου με τον κόσμο που αγάπησε αυτό που κάνω υπάρχει συνεχώς σε προσωπικό επίπεδο.

Έργα μου βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επικοινωνία
  • Τηλέρωνο:
  • email: