Γιάχου Γεωργία

Από τον χρωστήρα της Γεωργίας, αναδύει μία πανδαισία χρωμάτων και τέτοιας ποικιλίας και  διαστάσεων που πολλές φορές νοιώθεις πως μεταφέρεσαι με μια ανεξήγητη αισθητική μαγεία.

  • Τέχνη: Ζωγραφική
  • Είδος: –
  • Website: –

Πληροφορίες

Βιογραφικό

Η ζωγράφος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 με καταγωγή από τα Σελά του Δήμου Ρίου.

Στον τόπο γέννησης και διαμονής ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα οικονομικά το 1986.

Ταυτόχρονα εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα της.

Παντρεύτηκε το 1991 και απέκτησε 4 παιδιά, το δε 1997 επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της όπου και διαμένει μέχρι σήμερα.

Από μικρή αγαπούσε την ζωγραφική και σε ηλικία 12 ετών παρακολούθησε μαθήματα με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Θυμάται στην ηλικία των 4 ετών δημιούργησε τον πρώτο της πίνακα σε μουσαμά με λαδομπογιά.

Το 2004 αρχίζει να εργάζεται στην ζωγραφική επαγγελματικά. Παίρνει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και οργανώνει την ατομική της έκθεση στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης το 2006, έκθεση στην οποία ελέχθησαν από κριτικούς και φιλότεχνους τα πλέον κολακευτικά λόγια.

Τα θεματά της είναι από την καθημερινή ζωή, πρόσωπα, μορφές, από το ζωικό βασίλειο και από την αστέρευτη πηγή την απεριόριστη θεματογραφία της Φύσης.

Από τον χρωστήρα της Γεωργίας, αναδύει μία πανδαισία χρωμάτων και τέτοιας ποικιλίας και  διαστάσεων που πολλές φορές νοιώθεις πως μεταφέρεσαι με μια ανεξήγητη αισθητική μαγεία

Επιπλέον Πληροφορίες

Είναι διοικητικό μέλος του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς»

Μεγάλη και σημαντική η προσφορά της στα Διοικητικά και στην Οργάνωση των πολλαπλών εκδηλώσεων του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» προβάλλοντας το έργο και τις δράσεις του με ακαταμάχητο σθένος και αγάπη στον Πολιτισμό και τις Τέχνες.

Μοναδική η συμβολή της στην διάσωση της οικίας Παλαμά, την Αφή της Ολυμπιακής φλόγας στην οικία Παλαμά με τιμητική  τελετή καθώς και στην σημαντική προσπάθεια ανάδειξης  του Ολυμπιακού Ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Συμμετείχε με έργα της, στην δίγλωσση έκδοση του βιβλίου-λευκώματος για την ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου του Κωστή Παλαμά ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, με τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ»

Επικοινωνία
  • Τηλέφωνο: 6976.632.724
  • email: georgiagiahou@hotmail.com