Μανόνας Διονύσης

Καλλιεργώντας τον κλασικό εξπρεσιονισμό  κατορθώνει να δώσει στα έργα του μία άρτια χρωματική και σχεδιαστική διάσταση, αποτέλεσμα μιας πολύχρονης καλλιτεχνικής εμπειρίας και ψυχικής ευαισθησίας.

  • Τέχνη: Ζωγραφική
  • Είδος: –
  • Website: –

Πληροφορίες

Βιογραφικό

Ο Μανώνας Διονύσης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1947.

Ζεί και εργάζεται στην Αθήνα.

Μετά τις Γυμνασιακές του σπουδές πήγε στην Γερμανία (Στουτγκάρδη)

Με την ζωγραφική άρχισε να ασχολείται από πολύ μικρός και έκανε ελεύθερες σπουδές και μελέτησε τους μεγάλους ζωγράφους της Αναγέννησης.

Έκτοτε άρχισε να ασχολείται πολύ δημιουργικά με την ζωγραφική.

Στην Γερμανία όπου απουσίαζε πολύ καιρό παρουσίασε σε ατομική του έκθεση 55 έργα και ο Γερμανικόε Τύπος σχολίασε πολύ ευνοικά την δουλειά του.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα παρουσίασε εργασία του σε ατομική στην Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών και πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές.

Σήμερα πολλά έργα του βρίσκονται σε Συλλογές στην Ελλάδα στην Γερμανία και σε άλλα μέρη του εξωτερικού.

Η ζωγραφική του Σάκη Μανόνα έχει μέσα της συγκινησιακά στοιχεία που αντανακλούν την ψυχοσύνθεση και την ευαισθησία του καλλιτέχνη δημιουργού.

Καλλιεργώντας τον κλασικό εξπρεσιονισμό  κατορθώνει να δώσει στα έργα του μία άρτια χρωματική και σχεδιαστική διάσταση, αποτέλεσμα μιας πολύχρονης καλλιτεχνικής εμπειρίας και ψυχικής ευαισθησίας.

Υπήρξε πραγματικός δάσκαλος  και ευαίσθητος επιστήθιος φίλος  με Διονυσιακή και Απολλώνια διάθεση και φιλοσοφία  για κάθε τι πνευματικό και γήινο με ποίηση, τραγούδι , κρασάκι και συγχρόνως πνευματικές αναζητήσεις.

Από τα πλέον σημαντικά ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου τον οποίο υπηρέτησε όχι μόνον ως ιδρυτικό μέλος αλλά και ως Πρόεδρος με δημιουργικές εκδηλώσεις.

Οφείλουμε πάρα πολλά στον ευγενή, λιτό και δημιουργικό ζωγράφο Μανόνα Διονύση

Επιπλέον Πληροφορίες

Επίσης σε μια εκθεσή του παρουσίασε μία σειρά από πίνακες με θέματα παρμένα από την Ελληνική Μυθολογία ( Ιλιάδα-Οδύσεια). Η δουλειά του αυτή σχολιάστηκε πολύ από τον Πατρινό Τύπο.

Τελευταία έκανε ατομική στο «Ηλέκτρα Παλλάς» στην Θεσσαλονίκη και πήρε μέρος σε ομαδική στο «Κάραβελ».

Επίσης άξιας προσοχής είναι και η δουλειά του παρμένη από την Μυθολογία που την αποδίδει μ’ ένα προσωπικό εντυπωσιακό ύφος, με προεκτάσεις που προκαλούν δέος και συγκίνηση στον θεατή.

Η παραστατικότητα, ο ψυχισμός και η χρωματιστική αρμονία που διαχέεται σε τόνους συμμετρίας στα έργα του, δίνουν ένα αποτέλεσμα άρτιο και καταξιώνουν τον καλλιτέχνη στον χώρο της Τέχνης.

Στα έργα του παίρνει ως θέμα τον άνθρωπο τα βιωματά του και το περιβάλλον του.

Επικοινωνία
  • Τηλέφωνο:
  • email: