Λεοντής Ευστάθιος

Ο Λεοντής Ευστάθιος είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα στο χώρο της γλυπτικής με την δημιουργία μεγάλων έργων, ορόσημα για τον Ελλαδικό και Διεθνή χώρο.

  • Τέχνη: Γλυπτική
  • Είδος: –
  • Website: –

Πληροφορίες

Βιογραφικό

Ο Λεοντής Ευστάθιος είναι απόφοιτος του Μοσχοβίτικου Κρατικού Ακαδημαϊκού Καλλιτεχνικού Ινστιτούτου Β Α «Σούρικωφ»

Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, στο οποίο είχε την τιμητική επιλογή να διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και έφορος του Τμήματος Γλυπτικής.

Επίσης κατ’ επανάληψη είναι μέλος της κριτικής Επιτροπής Κρίσης και Κατάταξης του Επιμελητηρίου.

Ο Λεοντής Ευστάθιος είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα στο χώρο της γλυπτικής με την δημιουργία μεγάλων έργων, ορόσημα για τον Ελλαδικό και Διεθνή χώρο.

Eίναι ενεργό μέλος του Συλλόγου και πάντα οι δασκαλικές καθοδηγήσεις του στους νεώτερους καλλιτέχνες αποτελούν σοβαρά μαθήματα γνώσεων και εμπειριών.

Επιπλέον Πληροφορίες

Χαρακτηριστικό έργο του είναι το μνημείο των πεσόντων στο χωριό Λιγκιάδες, στις πλαγιές του όρους Μιτσικέλι, απέναντι από τα Ιωάννινα, στο οποίο εισέβαλλαν αιφνιδιαστικά οι Γερμανοί και προέβησαν σε πραγματική γενοκτονία σφαγιάζοντας τον πληθυσμό των 80 ατόμων γυναίκες και άνδρες και πυρπολώντας ολοσχερώς το χωριό.

Ο γλύπτης και ζωγράφος Ευστάθιος Λεοντής έχει ιδιαίτερες επιδόσεις στην φιλοτέχνηση μνημείων και έχει βραβευτεί σε πολλούς σχετικούς διαγωνισμούς.

Στην Μυτιλήνη και την Ερμούπολη βρίσκονται δύο ακόμη έργα μνημειακού χαρακτήρα, τα δε γλυπτά του έχουν γενικότερα κατά βάση Εθνικό περιεχόμενο και είναι επηρεασμένα από την αρχαία Ελληνική Τέχνη

Επικοινωνία
  • Τηλέφωνο: 6974.912.767
  • email: