Αντωνίου Γιώτα

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Πολύπλευρη καλλιτεχνική φυσιογνωμία.

  • Τέχνη: Ζωγραφική
  • Είδος: –
  • Website: –

Πληροφορίες

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Πολύπλευρη καλλιτεχνική φυσιογνωμία.

Ασχολήθηκε από μικρή με τις καλές Τέχνες, αρχικά με την Μουσική, την Λογοτεχνία, Ποίηση και την Ζωγραφική.

Προικισμένη με το Θείο χάρισμα της καλής φωνής αποφάσισε να σπουδάσει Μουσική στο Ελληνικό Ωδείο Πάτρας και στο εξωτερικό ολοκληρώνοντας τις σπουσές της.

Είναι διπλωματούχος Κλασικού τραγουδιού, Μελοδραματικής, Ελαφρού τραγουδιού και Πτυχιούχος Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και παίζει Πιάνο, Αρκοντεόν, Μαντολίνο, ενώ έχει κάνει μέχρι σήμερα μια αξιόλογη καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό σαν Σολίστ τραγουδιού, αλλά και σαν Μαέστρος χορωδιακών σχημάτων με Παιδικές Χορωδίες, Μικτές και το «Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Πάτρας»

Έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς (Βραβεία-Μετάλλια) και έχει αναγνωρισθεί η προσφορά της στην Πόλη μας.

Πάθος της όμως είναι και η Ζωγραφική και έχει δημιουργήσει πολλά αξιόλογα έργα απολαμβάνοντας την χαρά της δημιουργίας.

Επιπλέον Πληροφορίες

Είναι σχεδόν αυτοδίδακτη και άρχισε να ζωγραφίζει αρχικά με μαρκαδόρους, ξύλινες μπογιές και κάρβουνο.

Για ένα χρόνο μαθήτευσε κοντά στον Αγιογράφο-Ζωγράφο Σπύρο Ψαρρό τον οποίο είχε καθηγητή στο Γυμνάσιο.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να μάθει βασικά στοιχεία της Ζωγραφικής Τέχνης και στην συνέχεια καταπιάστηκε με το λάδι.

Έτσι άρχισε να την προκαλεί το νέο είδος της δουλειάς της και όταν οι υποχρεώσεις της έδιναν περιθώριο χρόνου τον αξιοποιούσε δημιουργώντας κάποιο έργο, ζωγράφιζε κάτι καινούργιο.

Ανήκει στην κριτική Επιτροπή Διαγωνισμού Νέων  Πατρινών Καλλιτεχνών που διοργανώνεται από Πατρινούς Δημοσιογράφους και τον Σύλλογο Ελληνίδων του εξωτερικού και είναι εκλεγμένο μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς»

Για πολλά χρόνια ενεργό μέλος του Συλλόγου με Καλλιτεχνική και Επιμορφωτική προσφορά και δράση.

Επικοινωνία
  • Τηλέφωνο:
  • email: