Βασιλόπουλος Γιώργος

Ο Βασιλόπουλος Γιώργος γεννήθηκε στο χωριό Δροσιά του Νομού Αχαΐας το 1938 και έκανε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Πάτρα.

  • Τέχνη: Ζωγραφική
  • Είδος: –
  • Website: –

Πληροφορίες

Βιογραφικό

Ο Βασιλόπουλος Γιώργος γεννήθηκε στο χωριό Δροσιά του Νομού Αχαΐας το 1938 και έκανε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Πάτρα.

Από μικρός ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την ζωγραφική. Αργότερα μελέτησε έργα πολλών ζωγράφων  με ιδιαίτερη προτίμηση τον συντοπίτη μεγάλο ζωγράφο Χαράλαμπο Παλαιολόγο.

Η πρώτη ατομική του έκθεση εντυπωσίασε το φιλότεχνο κοινό, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν και άλλες πολλές με μεγάλη επιτυχία διότι η καθαρότητα των χρωμάτων και η ατμόσφαιρα της υπαίθρου των τοπίων του ήταν γεμάτη από φώς και χρώμα.

Δουλεύει το πινέλο και την σπάτουλα το ίδιο καλά με καλλιτεχνική μαεστρία και μπορεί να διακρίνει κανείς εύκολα τις μεγάλες καλλιτεχνικές δυνατότητες που διαθέτει ώστε να θεωρεί κανείς εύλογα ότι είναι γεννημένος για ζωγράφος.

Σήμερα έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και γκαλερί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις του Συλλόγου και είναι πάντα δίπλα του και ως ιδρυτικό μέλος αφού ανήκει και αυτός στην πολύ καλή παρέα της δεκαετίας του1960-70

Επιπλέον Πληροφορίες
Επικοινωνία
  • Τηλέφωνο:
  • email: